17 Mart 2017 Cuma

Yaz aylarında deri kuruluğu

 Bir fazla cilt kuruluğu için kremler denemiş ve faydasını görmemişseniz bir dermatologa başvurmanız gerekmektedir.  Cildimize iyi gelecek veya gelmeyecek şeklinde denemeler yerine şikayetinize göre doktora başvurmanız halinde size uygun nemlendirici verecektir. Sizde cilt kuruluğundan elinizden geldiği dek uzak durmalısınız.  Örneğin;
 
Banyolarınızı kısa yapın, banyodan sonradan cildinize iyi gelen ya da dr. vermiş olduğu yağlarınızı ve nemlendiricinizi sürün, kimyasal maddelerden, fazla sıcak ve soğuktan cildinizi koruyun...
 
 Genel Olarak cilt kuruluğu yaşlanmaya beraber gelmektedir. Az yağlı ve kuru bir cilt oluşmaya başlar.Derinin en üst tabakası sıradan on kat değin bir kısmı su içerir. Buradaki suyun azalması sonucunda cildinizde çatlama kuruluk ve kaşıntıya niçin olur. En çok deri kuruluğu çoğu kez duş alan kimselerde daha fazla görülmektedir. Deri kuruluğuna çevresel etkenlerde fazla fazladır. Misal tahsis etmek gerekirse deterjanlar,çevre kirliliği, klima ve rüzgarlı havalara maruz kalmak gibi etkenlerde deri kuruluğuna neden olmaktadır.
 
 Deri kuruluğu nasıl anlaşılır sorusuna geldiğimizde cildimizde donuk gri beyaz biçiminde bir renk oluşur. Ciltte kuruluk fazlalaştıkça cildimizde pürüzlenme, çatlaklar, soyulmalar gibi şikayetlerde artacaktır. Eğer cilt kuruluğu tedavi edilmezse egzamalara değin gidebilmektedir.
 
 Kuru cildi olanlar ne nesil kozmetik ürün kullanmalı sorusuna geldiğimizde yağ içerisinde su emülsiyonu denildiği ve kuru ciltlere çok yoğun derecede nemlendiren ürünleride kullanabilirsiniz. Banyo sonrasında cildimize iyi gelen yağları kullanarak derinin nem kaybını engelleyebilirsiniz.

 
Deri kuruluğunu önlemek için:
 
Çalıştığınız ya da bulunduğunuz ortamı nemli tutmaya çalışın. Odanın nem oranının düşmemesini sağlayın.
 
Kimyasal etkenlerden elinizden geldiği değin korunun. Aseton, hipo gibi ve sık deterjan temaslarından kaçının.
 
 Duşlarınızı uzun yok kısa kısa alın. Banyo yaparken köpüklerin ve sıcak suyun etkisi derideki kuruluğu artırmaktadır. Bunun için duşunuzu kısa tutmalı ve duştan sonradan iyi gelen kremlerinizi kullanın.
 
Çok sıcacık kıyafetlerden uzak durmaya çalışın. Dar kıyafetler sürtünmeye sebebiyle deride kuruluk oluşturur. Bu yüzden bir müddet kıyafetlerinize de siklet gösterin...
 
 Cildinin kurumaması için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında ama susama şehvetli biran önce su içmek için beynimizi uyarır. Soğuk havalarda ise bu his azalır. Deri kuruluğunu engelleyecek en büyük faktörlerden biri olan su tüketmektir. Eğer su içemiyorsanız nitelikli meyve suları ve bitki çayları tüketerekte vücudunuza istikrarsız desteği verebilirsiniz. 
 
 Yalnızca su içmek kuru ciltlere iyi gelmeyecektir. Aşırı ve ani kilo kaybı, fast food türünden beslenmelerde cilt kuruluğuna niçin olacaktır. bolca sebze ve meyve tüketmek cilt sağlığımıza iyi gelecektir. Yediğimiz yemeklerde aşırıya kaçmamakla birlikte yeteri kadar sıvı yağ tüketimi kuru cildimize fayda sağlayacaktır.
Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder