23 Mart 2017 Perşembe

Yaz gelmeden kilo verin!..

Bahar geldi. Siz siz olun zayıflamaya şimdiden başlayın. Yazın şok diyetlerin tuzağına düşmeyin. İşte size metabolizmanızı yavaşlatmadan, dinç ve hızlı kilo vermenin yolları…

Pozitif kilomuzla ilgili estetik kaygılarımız buzdağının görünen yüzü. Artı kilonun oluşturduğu sıhhat problemleri ise buzdağının ana problem teşkil eden soyut kısmı. Hazırlanmış bahar yüzünü göstermeye başlamışken kışın kıyafetlerin aşağı gizlenen pozitif kilolarınızdan kurtulmak istemez misiniz?

Dahası hava ısısının adamakıllı yükseldiği yaz mevsiminin ortasında pozitif yağların vereceği hastalık da cabası olacak. Fazla kilo canınıza tak edince de kısa sürede fazla kilo verdiren diyetlere yöneleceksiniz.

Ancak kilo vereyim derken sıhhat problemlerinizi ve artı kilolarınızı daha büyük boyutlara getirmeyin. İşte bu nedenlerle artı kilolarınızdan kurtulmak için erken harekete geçmenizde fayda var. Bunun için tercihiniz sağlıklı besin üstüne kurulu diyetlerden yanlamasına olsun.

Böylece metabolizmanızı yavaşlatmadan, dinç ve çabuk kilo vermeniz mümkün olsun. Bir lahza önce yeni beslenme ve yaşam şeklinizi benimseyip harekete geçin ancak sezonluk değil, ömürlük kilo verin.

HIZLI DİYETLERİ SAKIN DENEMEYİN

– Zayıflamak istiyorsanız diyete bir an önce başlayın, yazı beklemeyin. Kilo vermeye hemen başlayıp adım adım ilerleyin. Sonra bilhassa mevsim değişikliklerinde ortamdan etkilenip acele kilo verme telaşına girmeyin.

– Diyet yaparken kendinizi aç bırakmayın, fazla acıkıyorsanız yaptığınız diyetin enerjisini, hayat şeklinizi, zorlandığınız süre ağırlıklarını ve metabolizma hızınızı diyetisyeninizle sorgulayın.

– Günlük beslenmenizde bütün beslenme gruplarına yer verin. Optimum beslenin. Ne çok artı ne de çok eksik. İhtiyacınız olan beslenme miktarlarının ne olduğunu öğrenmek için bir diyetisyenden takviye alın. Bu Nedenle verdiğiniz kilo yağdan olur ve iyi beslendiğiniz için her geçen gün kas kütlenizi güçlendirebilirsiniz.

HER GÜNÜNÜZ HAREKETLİ OLSUN

– Uyumlu ve zamanlı beslenin. Uyanınca 1 saat içinde kahvaltıyla başlayan öğünleriniz 2-3 saat arayla akşama kadar devam etsin. Öğün atlamayın, uzun vakit bir şey yemeden saatlerce aç kalmayın.

– Her gün, gün içinde 2-3 litre su içmelisiniz.

– Diyetinizde minimum bir porsiyon taze meyve olsun.

– Her ana öğünde sabah öğlen aksam mutlaka çiğ sebze veya salata olsun. Salatalarınıza mutlaka zeytinyağı kullanın.

– Yemekleriniz ızgara, fırında veya tencerede pişmiş olsun, derin yağda kızarmış yiyecekler yemeyin.

– Haftada 1 gün kurubaklagil yemeği yemeyi dikkatsizlik etmeyin.

– Süt ve yoğurdun tam yağlı doğal olanlarını tüketin.

– Gazlı içeceklerden kaçının.

– Sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan en ince ayrıntısına kadar çıkarmayın. Ama, özellikle sakıncalı olanların miktarını ve tüketme sıklığını kontrol altına alın.

– Her gününüz hareketli olsun.

NİL ŞAHİN GÜRHAN / AKŞAM

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder