17 Mart 2017 Cuma

Fondöten Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Makyaja başlamadan önce cilt temizliği yapar ve makyajın temelini oluşturan Fondöteni cildimize süreriz.

Fondöten seçimini yanlış yaptıysanız makyajın temeli sarsılmıştır ve istediğiniz sonucu alamayacaksınızdır.

Peki yapılması gereken nedir?

Yapılması gereken cildinizle ilgili kendinize 3 soru sormak ve cevaplara göre fondöten seçmektir...

Profesyonel manken ve moda çekimlerinde dikkatinizi çekmiştir.

Pürüzsüz bir deri ve ilgi çekici çarpıcı bir makyaj. Nasıl oluyor da bu değin pürüzsüz bir makyaj olabilir diye sormuşuzdur kendimize.

Içten fondöteni tercih etmek için illa makyaj artisti mi elde etmek gerekiyor?

Doğrusu cevap çok kolay. Cildimize yerinde ürünler kullanarak, istediğimiz görüntüyü yakalayabilir ve kendimizin özel makyaj artisti olabiliriz.
 
Birçok insan hayatı her tarafında içten fondöteni arar durur. Bir türlü istediği sonucu yakalayamaz.

Ya rengi tutmaz ya da matlığı.

Gerçekten bu değin fazla marka ve değişiklik varken kafamızın karışması olağan.

Yapılması gereken ise cildinizle ilgili kendinize 3 soru sormak ve cevaplara kadar fondöten seçmektir.

Fondöten seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

 


1.CILT TİPİNE KADAR FONDÖTEN SEÇİMİ
 
 
Her şeyden önce deri yapınızı tanımanız ve ona yerinde makyaj ve temizlik  ürünleri kullanmanız en dürüst adım olacaktır. Cildiniz  kuru mu yoksa karma mı yada yağlı mı,? Deri yapınıza göre fondöten seçmelisiniz.
Yağlı cilt tipine sahipseniz, gün içinde cildinizde makyaj istediğiniz değin kalıcı olmayacak ve yüzünüzde kayıtlı bölgelerde yağ dengesizliğinden nedeniyle parlamalar meydana gelecektir. Tüm bunları engellemek için matlık özelliği olan su bazlı fondötenleri kullanmalısınız fakat cildinizdeki parlama kaybolsun ve makyajınız daha fazla daimi bir ayla gelsin.
Su bazlı ürünler, cildinizin yağ dengenizi de bozmayacak, sivilce gibi cilt problemlerine neden olmayacaktır. Ayrıca matlaştırıcı mendiller ve baz kullanımı, fondöteninizin kalıcılığını arttıracaktır.
Kuru deri tipine sahipseniz, cildinizdeki makyajın pul pul dökülmesini durdurmak için ince yapılı ve nem veren fondötenleri tercih edebilirsiniz. Bilhassa nemli görünümlü/bitişli fondötenler, cildinizi daha canlı gösterecektir.
Hem haftada bir mutlaka peeling uygulamanız ve makyaj altına yoğun nemlendirici krem kullanmanıza uyarı etmeniz gereken önemli  bir diğer adımdır.
Karma deri tipine sahipseniz, fondöten seçimi için en şanslı cilt tipine sahipsiniz demektir. Geniş mahsul yelpazesinden istediğiniz fondöteni seçebilecek olmanıza karşın cildinizi iyi incelemeli ve ortam koşullarına tarafından değişimleri peşine düşüp takip etmelisiniz.
T bölgesi yağlı karma ciltlerde, bu bölgelere öncesinde matlaştırıcı baz göstermek ya da özellikle ağız çevresi mevsimsel olarak fazla kuru olanların, bu bölgelere özel yoğun nem veren ürünleri kullanmaları gerekmektedir.



2. CILT RENGİNE KADAR FONDÖTEN SEÇİMİ

 
Fondöten renginin seçimi, yapısı dek tartma taşımaktadır. Fondötenin, boyun ve dekolte rengimizle uyumlu olması doğal ve kusursuz bir bakış için olmazsa olmaz bir durumdur
Daha Aşağı tonunuzu çakmak için minik bir kaç test yapabilirsiniz. En basiti, kol içi damar rengine göre alt tonunuzu belirlemek olacaktır. Damarlarınız yeşile dönükse Sarı Daha Alçak Tonlu, maviye dönükse Pembe Alt Tonlu bir cilde sahipsiniz demektir.



3. DERI KUSURLARINA KADAR FONDÖTEN SEÇİMİ

Aslında hepimizin ilk dikkat ettiği konu genellikle fondötenin kapatıcılık özelliği oluyor. Jurnal hayatta, ince ve kapatıcılığı daha düşük ürünleri tercih etmemiz cildi yormayacaktır. Özel günlerde ise kapatıcılığı daha yüksek, HD özellikli fondöten seçimi yapabilirsiniz. Unutulmaması gereken nokta, fondötenin kapatıcılığı ne kadar yüksek olursa olsun, cilt tipimize ve rengimize uygun olmadığı sürece asla istediğimiz sonucu elde edemeyecek olmamız. Eğer ancak, hala cildinizin yapısı ve rengi konusunda kafanızda soru işaretleri varsa uzmanlardan destek alabilir ve cildinizi tanıyarak, sizin için en dürüst fondöteni seçebilirsiniz
 
Kaynak: Lifestyla.com Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder