23 Mart 2017 Perşembe

Aç karnına su içmenin faydaları

Kaslarımızın yüzde yüzde 75’i, beynimizin yüzde 90’ı, kemiklerimizin yüzde 22’si ve kanımızın yüzde 83’ü sudur. Peki aç karnına su içmek bize ne kazandırır?

Su, yaşam için vazgeçilmezdir ve sağlığımıza olan yararları tartışılmaz. Sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde dağlamak için bütün organlarımız suya ihtiyaç duyar.

Aç karnına su içmenin faydaları

Doğanın bize sunduğu bu manâlı, etkin ve dinç maddeden basit bir şekilde yararlanabiliriz. İşte aç karnına su içmek için 10 sebep;

Kahvaltıdan önce 1 ya da 2 bardak su içmek toksinlerden kurtulmak ve vücudumuzun gereksinim duymadığı maddelerin atılımını sağlamak için idealdir. Bu sayede, her günün başlangıcında su, metabolizmamızı hızlandırır ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur.

Gece boyunca, vücudumuz hücrelerimizi onarmak ve kendini yenilemek için çalışır. bu nedenle sabahları aç karnına bir kadeh su içmek atık maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlayacağından fazla faydalıdır.

Aç karnına bir ya da birkaç kadeh su içmek; alkol, tütün, kirlilik, fena besin sonucunda vücudumuza giren zararlı maddelerin etkisini azaltmaya yardım eder.

Su cildimizin en iyi dostlarından birisidir ve deri sağlığı için fazla faydalıdır. Aç karnına 2 kadeh su içmek cildimizin esnekliğini ve gerginliğini korumasına asistan olur ve erken kırışıkların oluşmasını engeller.

Sabahları su içmek, yaşamsal organlarımızın su ihtiyacını karşılar ve dinç bir şekilde işlemelerine yardım eder.

Aç karnına 2-3 kadeh su içmek kilo vermeye tezgâhtar olur. Su, vücuttaki toksinleri atmak dıştan yağ ve kalori yakımına da katkı da bulunur. Hem, açlık hissini bastırarak boşboğaz ve artı yemenin önüne geçer.

Aç karnına su içilir mi?

Sabahları su içmek lenf bezlerimizin ve bağırsak yolumuzun sağlığını koruyarak ve kortizol değerlerimizi denetleme etmemize muavin olarak bizi enfeksiyonlardan korur ve genel sağlığımıza katkıda bulunur.

Aç karnına bir kadeh ılık su içmek, güne enerjiyle başlamanın iyi bir yoludur. Sabahları karşılaşabileceğimiz uyku halini ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.

Kahvaltıdan önce su içmek, bağırsak hareketlerimizi canlandırarak kabızlığı önlemeye takviye eder.

Eğer gastrit ve güya sorunlar yaşıyorsanız su en iyi yardımcılarınızdan birisi olabilir. Aç karnına en düşük 3 bardak su içmek midenizdeki asit düzeyini düşürmeye ve gastrite niçin olan krampları gidermeye yardımcı olacaktır.

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder