17 Mart 2017 Cuma

5 fondöten hatası

Simdi sizlere sıklıkla yapılan 5 fondöten hatasını nasıl gidere biliriz. Bu konu hakkında bilgilerimiz paylaşmak istiyoruz. Gelin acilen birlikte bu konulara bir göz atalım.

NEMLENDİRME

Yüzümüze fondöteni kullanmadan önceki birincil durum faz nemlendirici göstermek. Bu muhakkak olmazsa olmazlardan bir kaide. Bu keza fondötenin yapısını incelterek daha doğal ve pürüzsüz bir dış görünüş elde etmenizi sağlayacak keza de makyajınızın çizgilere dolmasını önleyecektir.
 
FONDÖTEN İÇERİĞİ

Gelelim ikinci adıma. Bu adımda en kayda değer bir öteki ayrıntısıyla uğraşma cildinize en yerinde fondöteni seçmektir. Zira cildinize uygunsuz bir fondöten renk farkı ve cildinizde şişkin bir görünüme yol açacaktır buda bizim istemediğimiz bir sonucu doğuracaktır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa mat ve parlak olmayacak bir görünüş sağlayan pudra bitişli fondöten kullanmalısınız. Kuru deri yapısına sahipseniz su bazlı ve nemlendiricili bir fondöten secimi yapmanız en doğru tercih olacaktır.



UYGULAMA

Fondöteninizin doğal ve pürüzsüz durması için içeriği kadar dilekçe yapacağınız malzemelerde fazla önemlidir. Fırça, sünger ya da parmaklarımız başvuru seçenekleri aralarında. Doğru fırça seçimiyle fondöteninizi eşdeğer miktarda tüm cildimize dağıtarak doğal bir görünüş oluşturabilirsiniz. Son dönemin gözdesi Beauty Blender’lar ile birçok kişinin gönlünü şampiyon süngerler ise fondötenin dalga dalga durmaması için iyi bir seçenek.  Ama gerçi hem kolay ve zahmetsiz olması keza de verdiği ısıyla ürünün kolay şekilde yayılması için parmak uçları en güzel alternatif.
 
RENK SEÇİMİ

Bu aşamaların temelinde bir diğer manâlı nokta cildinizin renk tonuna en uygun fondöten rengini bulmak olacak. Genel de fondöten satış noktalarında satış temsilcilerinin önerileri iki ton koyu renk tercih etmeniz olsa da siz bunları görmezden gelin. Siz teninizin en uygun rengini bulmaya özen gösterin ve ürünü almadan öncede belli bilek ve boyun bölgenizde denemeyi de es geçmeyin bilhassa boyun bölgesinde yapılan denemeler size en içten yanıtı vereceğini de unutmayın.

KAPATICI

Makyaja başlarken fondöten kullanımının en büyük hatalarından biride her şeyi fondötenle kapatmaktır. Yüzünüzün faklı yerlerinde faklı renk tonları vardır yüzümüzün orta kısmında dış hatlara dürüst rengi koyulaşmaktadır bu nedenle sivilce yâda kızarıklıların bulunduğu böyleye kadar fondöteninizin bir yâda iki ton kapalı bir rengiyle kapatıcı kullanarak değil etmeniz sonraki aşamadaki fondöten detaylarının daha hatasız olmasını sağlayacaktır.
 
 
 

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder