23 Mart 2017 Perşembe

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Makyajınızın daha hoş ve porselen gibi olması için son makyaj trendelerinden biri de “make up baking” yani makyaj pişirme. Bebek pudrası ile yapacağımız bu makyaj ilginizi çekecek.

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Bu makyaj doğru özel günlerinizde yapılacak resim çekimlerinde cildinizin aydınlık ve kağıt gibi dümdüz olduğunu görebilirsiniz. Epeyce ucuz bir malzeme olan bebek pudrası ile makyajınızı pürüzsüz ve kalıcı kale getirebilirsiniz. Bu yöntem bir zamanlar sahne sanatçılarının çoğu kez uyguladığı bir  makyaj tekniği olduğunu buraya anekdot olarak bırakalım. Gelelim makyajımıza.

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Öncelikle cildinizi pul pul olmaması için ayrıntılarıyla nemlendirin ardından fondoten ve kapatıcınızı uygulayın. Ardından cildinize ıslak bir makyaj süngeri yardımıyla cildinizde rahatsız olduğunuz noktalara az eksik bir kaç defa bebek pudrasını uygulayın. Bu başvuru yavaşça yapılmalı seri hareketlerle yararlanmak cildinizi pudraya bulamaya yapışmalara yada pudranın gözeneklere dolmasına neden olabilir. Pudra başvuru formu işlemi bittikten sonradan 5 dakika dek bekleyin. Vaktiniz dolduğunda geniş bir fırça yardımıyla cildinizi süpürün. Farkı kendiniz göreceksiniz. Daha ardından cildinize kontür ve allık gibi işlemleri uygulayabilirsiniz.

Bu makyaj özel günlerinizde fiyatı yüksek pudralar yerine kullanılabilir. Epeyce işe yarar ve deri yapınıza tabi olarak sabah akşama dek dayanabilir.

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder