18 Mart 2017 Cumartesi

Sivilce lekelerine doğal çözüm

Peki ya sonrası? Sivilce lekeleri.
 
Cildimizin üzerinde derin oyuklar ve lekeler kalır. Her aynaya baktığımızda hastalık duyarız peki bunlardan kurtulmanın bir yolu var mı?
 
Güzelliğinize gölge düşüren sivilce lekelerinden kurtulmak için fazla zorlanmadan bulup uygulaya bileceğimiz doğal yöntemler var…
 
Peki ya hemen yüzümüzdeki bu lekelerden nasıl kurtulacağız?
 
İşte sivilce lekelerinden kurtulmanın yolları...

 

 
1. Güneş koruyucu

Daha eksik uyarı çektiği yönünde kendinizi kandırdınız ve sivilcenizi sıktınız. Peki derhal ne yapacaksınız? Fondötenle onu gizlemeden önce yapmanız gereken şey, en az 30 faktör bir güneş koruyucuyu cildinize kullanmak. Somurtkan takdirde hangi yöntemi uygularsanız uygulayın hiçbir faydası olmaz.
 
2. Elma sirkesi
 
Gün sonunda cildinizi yıkadınız, temizlediniz. Ardındaki seyreltilmiş elma sirkesini yüzünüze uygulayın. 1 yemek yemek kaşığı elma sirkesiyle 1 yemek yemek kaşığı suyu karıştırın. bir tutam pamuk ile cildinize uygulayın. Yarım saat boyunca cildinizde bekletin. O sizin yaptığınız hataları onarırken, siz ise keyfinize bakın. Daha Sonra da yıkayın ve gece kreminizi uygulayıp misler gibi uyuyun.
 
3. Ciltteki sıvı kaybına organik bal
 
1 yemek yemek kaşığı değin organik balı tüm yüzüne uyguladıktan sonradan 15-20 dakika bekletmek, cildinize cenneti yaşatmak gibi bir tesir yaratacak.
 
4. Maden suyunun buz hali
 
Maden suyunu buz kalıplarına doldurup dondurun. Her gün bir buz taneciğini cildinizde (natürel ki de temizken) gezdirin. İster yatmadan önce ister gündüz uygulayın.
 
5. Yağlı besinlerden uzakta durmak, düzenli uyku ve dinç beslenme
 
Hem uzun süredir sürekli deri sorunlarınız için evde doğal yöntemlerde çare beklemek yerine, bir deri uzmanından takviye elde etmek en akla yatkın çözüm olacaktır. Tedavi boyunca hekim onayı da alınırsa bu yöntemleri de takviye timi olarak kullanabilirsiniz.
 
6. Ceviz yaprakları
 
1 avuç ceviz yaprağını, 1 bardak suda kaynatın ve demleyin. Meydana Çıkan suyu cildinize pamuk yardımıyla uygulayın, yarım saat bekletin. Soğuk suyla yıkadıktan daha sonra, ceviz yaprağının iyileştirici gücünü hissedin.
 
7. Marul suyu mucizesi
 
Marul da deri lekeleri için kullanılan besinlerden biridir. 25 gram marulu 3 su bardağı suda minik parçalar halinde koyup kaynatın. Demlendikten daha sonra karışımı süzüp sabah ve akşam cildinizi marul suyu ile silin.
 
8. Toz şekerli bir peeling
 
Bu maddeyi uygulayacağınız zaman cildinizde sivilce olmaması gerekiyor. Çünkü sivilceli bir cilde peeling yerine getirmek, yüze zımpara yapmaktan ayırt edilemez. Peeling için; 1 yemek kaşığı toz şeker ile 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Cildinize masaj yaparak uygulayın. Cildinizin hassasiyetine kadar zamanı ayarlayarak işlemi bitirin.
 
9. Kahve telvesi, maden suyu ve limon suyu karışımı
 
Kahve telvesi, maden suyu ve limon suyunu karıştırınve sivilceniz yokken, pak cildinize masaj yaparak uygulayın.
 
10. Parmak kesesi
 

Buhar sayesinde yumuşamış cilde hafif hareketlerle parmak kesesi yapmak, ölü derilerden kurtulmanız için en kolay yoldur.
 
  Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder