17 Mart 2017 Cuma

Japon kadınların güzellik sırları!

 İşte bu rutinlerden bazıları, Japon kadınların güzelliğine sahip almak isteyen dünya çapındaki diğer kadınlar göre da uygulanıyor.

Biz de Bizkadınlar olarak sizin için bu güzellik uygulamalarını derleyerek bir araya getirdik. Gelin defalarca birlikte göz atalım!

En etkili anti-aging bitkilerinden yosun, omega-3 yağ asitleri, iyodin ve C vitamini barındırmasıyla mükemel bir cilt koruyucu haline dönüşüyor. Yosun maskeleri, ciltteki kızarıklıklarla savaşıyor, cildi toksinlerden arındırıyor ve cildin genç kalmasını sağlıyor. 

Parlayan ciltle savaşmak için pudrayla mücâdele etmek yerine, akıllı Japon kadınlar makyaj çantalarında yağ emici mendillerden bulunduruyor. Bu mendiller pudra gibi cildin nefes almasını engellemeden matlık efekti sağlıyor.

Bu mendilleri makyajınızı yapmadan önce cildinizdeki yağı elde etmek için kullanabilir veya makyaj yaptıktan daha sonra hafif tampon yaparak da kullanabilirsiniz.

Japon kadınlar nemlendiricileri bizim gibi nezaketle sürmek yerine hafifçe vurarak sürüyorlar, böylelikle kan dolaşımını da arttırıyorlar.

İyi bir kan dolaşımı kolajen üretiminde ve taze bir ciltte etkili rol oynuyor.

Japon kadınlar sabun bezi kullanmayı ihmal etmiyorlar ama bu bezlerde mutlaka uyarı ettikleri bir şey var! Onlar için sabun bezleri hiç bir operasyon görmemiş saf kotondan olmalı.Bu doğal ve yumuşal bezler ölü deriden daha eksik sabunla, daha etkin şekilde kurtulmayı sağlıyor.

Her ne kadar bronz ten seksilikle özdeşleşse de, beyaz cilt de asaleti simgeliyor. Pirinç unu ayrıca cilt rengini beyazlatmakta ayrıca de sivilcelerden kurtulmakta etkili…

3 kaşık pirinç ununa macun haline dönüşecek dek süt ekleyip karıştırın ve temiz yüze uygulayın. 20 dakika bekledikten daha sonra cildinizi ılık suyla durulayın ve nemlendirici sürmeyi dikkatsizlik etmeyin.

Kamelya, Japonlar için özel bir çiçek. Japonya"da kamelya yağının fazla geniş bir dilekçe alanı var. Yemeklere tat vermesi için, cildi güzelleştirmek için, saçları uzatmak için birçok alanda kullanılıyor.

Japon kadınlar saçlarını yıkadıktan sonra, saçlarının ortasından uçlarına değin kamelya yağı sürerek saçlarını doğal bir şekilde nemlendirirler.

Günde iki bardak yeşil çay içmek, Japon kadınların kendi güzellikleri için yaptığı en kolay şey. Serbest radikallerle savaşan antioksidan zengini yeşil nehir keza vücudun keza cildin genç kalmasına muavin oluyor. bununla beraber yeşil dere banyosunun da bir Japon geleneği olduğunu hatırlatalım.

Japonların en fazla tükettikleri yiyeceklerden biri balık. Omega-3 yağ asidi zengini balıklar uzun yaşamı desteklerken barındırdığı vitamin ve minerallerle de dinç ve ışıldayan bir cilde kavuşturuyor.

yavaş yavaş batı dünyasına da yayılan kuru fırçalama Japon kadınlar göre uzun senelerdir kullanılan bir teknik.

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder