23 Mart 2017 Perşembe

Yağ yakabilmek için 25 tane teklif

Yağ yakabilmek için 25 tane önerge .. Kilo verme işini gözünüzde büyütmeyin. Kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle zayıflayabilirsiniz. Kilo vermeye açmak için ihtiyacınız olan tek şey 1 dakika…

Yağ yakabilmek için bütün 25 tane öneri

Yeni Asır’da yer alan habere göre işte aldığınız kalorileri azaltmak ve daha çok yağ yakabilmek için bütün 25 tane öneri. Dahası de uygulanmaları fazla basit…

Yapmanız gerekense, bu önerileri günlük hayata aşmak. Eğer hali hazırda diyet yapıyorsanız, bunları uygulayarak kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

1. Karıştırın Sevdiğiniz meyve suyunu maden suyuyla karıştırın. Bunu yaparken, normalde içtiğiniz meyve suyunun yarısını kullanacağınız için, aldığınız kaloriyi önemli miktarda azaltmış olursunuz. Hele de meyve sularının çokça tüketildiği sıcak yaz günlerinde.

2. Telsiz telefon kullanın En yakın arkadaşınıza günün sıcak dedikodularını verirken, bununla beraber da kalori yakmaya ne dersiniz? Çamaşırları yıkayın (68 kalori), masayı hazırlayın (85 kalori) veya çiçekleri sulayın (102 kalori).
(Bu değerler, 68 kiloluk bir birey ve yarım saat üzerinden geçerlidir.)

3. Çiklet çiğneyin Yakın zamanda yapılan bir takım araştırmalara kadar, tüm gün şekersiz (tatlandırıcılı/ damla sakızlı) çiklet çiğnemek metabolizma hızınızı yüzde 20 oranında artırıyormuş.
Biz araştırmacıların yalancısıyız.

4. Abur cuburların karşılığını peşin para ödeyin Ne vakit biri size abur cubur ya da yememenizgereken bir şey önerdiğinde kabul ederseniz, kenara 100 lira koyup, bunu çocuğunuza,kardeşinize, ya da dilencilere verin. Paracıklar cebinizden eksilmeye başladığında, hayır demeyi de öğreneceksiniz.

5. Ambalaja uyarı edin Ambalaj üzerlerini adamakıllı okuyun. Çünkü kalori değerleri çoğunlukla 100 gram üzerinden bildirilir. Ama yediğiniz şey, 100 gramdan fazlaysa çok daha artı kalori alıyorsunuz demektir.

6. Yürüyüşe çıkmadan önce yeşil akarsu için Kafein yağ asitlerinin açığa çıkmasını sağlar. Böylece daha kolay yağ yakarsınız. Hem yeşil çayda yer alan polifenoller (antioksidanbileşikler), kafeinle birleşerek yakılan kalori miktarını artırırlar. Ancak eğer yüksektansiyonunuz varsa, bu öneriyi dikkate almayınız.

7. Yemeğinizi evden getirin Dışarıda yemek yemek çoğunlukla daha fazla kalori almanıza neden olur. Dışında bulmanın zorlama olduğu şeyleri evde hazırlayıp yanınızda getirebilirsiniz.

8. İlla da salata sosu istiyorsanız O süre bu tarife göre kendi salata sosunuzu yapın. Çünkü bu sosta yer alan yağ miktarı 1.5 gr ve içerdiği kalori de yalnızca 20’dir.

(1 nehir kaşığı balsamik sirke Çeyrek dere kaşığı zeytinyağı 3/4 dere kaşığı dijon hardalı Çeyrek akarsu kaşığı yaban turbu…)

9. Kan testi yaptırın Takriben 12 kadından birinin tiroid bezleri yeterince iyi çalışmıyor ve bu da metabolizmayı yavaşlatan etkenlerden.

10. Suyu tercih edin Meşrubat tercihinizi sudan yanlamasına kullanın. Yanınızda şişe bulundurmak yararlı olabilir.

11. damak zevki duyunuzu yanıltın Öksürük için olan mentollü drajelerden bir taneyi ağzınızda eritmek, canınız bir şey çektiğinde, bu duyguyu köreltebilir.

12. Baharatları kullanın Örneğin yediklerinize acı eklemek, daha uzun bir zamanda acıkmanıza muavin olabilir.

13. İçtiniz mi beyaz için Su gibi, eksik yağlı sütün de doyurucu etkisi vardır. Bir De kalsiyum açısından da zengindir ve tok miktar.

14. Salata malzemelerini doğramayın, dilimleyin Salatanız, yalnızca yeşilliklerden oluşmakzorunda yok. Havuç, kereviz, kabak ve öteki sebzeler de kullanılabilir. Fakat bunları ince ince doğramak yerine, büyük parçalar halinde muhakkak. Hem yemesi daha uzun sürer, ayrıca de daha fazla çiğnersiniz. Bu da daha ivedi doymanızı ve ana yemekten daha eksik yemenizi sağlar.

15. Bir dostunuzu arayın Yalnız hissediyorsanız, kendinizi yemeğe vurmak yerine telefonu elinize almayı seçim edin.

16. Yediklerinizi yazın Bu, neyi ne kadar yediğinizi bildiğiniz için, kendinizi denetleme etmenize muavin olur.

17. Uzakta kumandayı emekliye ayırın Uzaktan kumanda gibi aletler işinizi kolaylaştırmakla beraber, sizleri hareketsizleştirir.

18. Sprey yağları tercih edin Bu Nedenle normalde kullandığınızdan çok daha az yağ kullandığınızı fark edeceksiniz.

19. Alırken küçüğünü tercih edin Örneğin çikolata mı satın aldınız, bir bar yerine, bir paket olmak aramak, yüzde 44 daha pozitif yemeniz seslenmek. Riske girmeye lüzum değil, küçüğünü alın, kaloriyi azaltın.

20. Yemeği pişirmeden önce ölçün Makarna, pilav gibi besinleri yerken, miktarı kaçırıp daha fazla yiyebilirsiniz.

Ama yeniden yemeniz gereken kadarını ölçüp pişirirseniz, bu sorun ortadan kalkmış olur. Şöyle söyleyelim, 4 kaşık makarna veya pilav, 1 dilim ekmeğe eşittir.

21. Aynasız yemek olmaz Yemek Yemek yerken kendinize aynada görmek, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.

22. Kutuyu açmadan önce bekleyin Dondurma kutusunu açmadan önce, 10 mekikle, 10 şınav çekin. Bu keza atıştırma arzunuzu öldürebilir, keza de vücudunuzla sizi baştan iletişime sokarak, amaçlarınızı size hatırlatabilir.

23. Çorbanız koyusundan olsun İçinde büyük sebze parçaları olan çorba içen kişilere bakılacak olursa, ayrıca daha ivedi doyuluyormuş, hem de yüzde 20 daha az yeniliyormuş.

24. Balık yemeyi ihmal etmeyin Balık, son derece sağlıklı bir yağ tipi olan omega-3 yağ asitlerini içerir.

Omega-3 açısından zengin balıklar, tonbalığı, uskumru, somon ve morina balığıdır.

Diyet yapan kişilere bakılacak olursa, her gün balık tüketenler, diyetlerinde balık olmayanlara oranla yüzde 20 daha pozitif kilo kaybetmişler.

25. Biraz da ilhama ihtiyacınız var Bazen ihtiyacınız olan motivasyonu yine oysa kendiniz sağlayabilirsiniz.

bu nedenle hazırlıklı olun ve buzdolabı, mutfak kapısı, bisküvilerin durduğu dolap veya bilgisayar gibi yerlere sizi motive edecek yazılar yapıştırın.

(Örneğin: “Bir gofrete yenilmeyeceksin yok mi? Ne de olsa uzun bir yol katettin ve fazla başarılı oldun.”)

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder