18 Mart 2017 Cumartesi

Zeytinyağı Faydaları

Zeytinyağı mineral ve vitamin bakımından çok zengin bir üründür. Yemeklerimize ve salatalarımıza, kısaca sofralarımıza verdiği lezzet tartışılmaz zaten. Faydasını anlatmakla bitmeyen bu üründen kısaca bahsedelim isterseniz.

Tarihi 5000 yıldan fazla olan bu zeytinyağı yabancı dillerde genel olarak ingilizce gibi olive oil olarak geçmektedir. Yalnız bilmeniz gereken bir şey var ki oda size satılan yağın ne kadar gerçek olduğudur.

Hakiki bal diye satılan ballar genelde şerbet, şeker ve su ile karıştırılıp satılıyordu ve foyası çıkmıştı fakat yağda öyle değil. Zor ispatı bulunmaktadır. Fakat anlamak için tadına bakmanız yeterlidir. Ağır değilse alabilirsiniz, en azından size zararı olmaz aksine faydası olur.

Saçlarınıza sürebilirsiniz, maske gibi kullanarak saç, sakal, yüz, eller, kısaca bütün vücutta maske olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi yumuşatır, saç ve sakallarınızı da ipeksi gibi çok yumuşak hale getirir. İçerdiği mineraller sayesinde vücudunuzun alamadığı vitaminleri de vermiş olursunuz.

Sindirim sisteminden meme kanserine, karaciğerden kolesterole, Alzheimer’dan kemik hastalığına, ruh sağlığından kilo kaybına kadar faydası bulunmaktadır. Mutlaka tüketilmesi ve mutfakta olması gereken bir üründür. Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder