23 Mart 2017 Perşembe

Evcil hayvanlara alerjisi olanlara güzel haber!

Uludağ Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sapan, evcil hayvan alerjisine sahip olanlara, hayvanlarını evden uzaklaştırmak yerine aşı yaptırmayı tavsiye etti.

Akşam’da bulunan habere göre aşının bu sorunu çözeceğini söyleyen Prof. Dr. Sapan, “Alerjiye aleyhinde hayvanın yatak odasına alınmaması, çok iyi temizlenmesi yani taranması, yıkanması ve fırçalanması” dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan, evcil hayvan alerjisinin çağdaş toplumda görülen yaygın bir hastalık haline geldiğini belirterek, “Hayvan alerjisine sahip olanlar hayvanlarını evden uzaklaştırmak yerine aşı yaptırarak sorunu daha kolay çözebilir” dedi.

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği Başkanı da olan Sapan, yaptığı açıklamada, kış döneminde insanların daha çok kapalı ortamda süre geçirdiklerini, konut tozu akarlarının da etkin olduğu alerjik astım ile kendisini hapşırma, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve baş ağrısıyla kesin eden alerjik rinite yakalandığını söyledi.

Sapan, tekrar kış döneminde evinde kedi ve köpek gibi konut hayvanı besleyen şahısların daha fazla evcil hayvan alerjisine yakalandığını, en etkili alerjenlerin evcil hayvan alerjenleri olduğunu ifade etti.

YATAK ODANIZA ALMAYIN

Alerjinin, çoğunlukla vücudun başkalarına hasar vermeyen ve zehirleyici olmayan bazı maddelere karşısında fazla hassaslık göstermesi olduğunu dile getiren Sapan, toz, küf, hayvan tüyleri, polenler, akarlar, deterjanlar, lateks, haşere ısırıkları, penisilinler ve çeşitli yiyeceklerin, insanlarda sıklıkla alerjiye niçin olan maddeler aralarında yer aldığını aktardı.

Sapan, konut hayvanlarının neden olduğu alerjiye karşı hayvanın yatak odasına alınmaması, temizlenmesi yani taranması, yıkanması ve fırçalanması gibi önlemlerin alınabileceğini şu sözlerle açıklama etti:

“Dil altından damla olarak uygulanan bu alerji aşılarının uygulanması ortaya meydana çıkan problemi fazla daha sıcacık ve ilaçsız olarak çözer. Bu noktada evcil hayvanlarımızın da evimizin birer canlısı olduğunu ve bize karşısında alerji geliştirmesi esnasında ortaya çıkan bulguların ortadan kalkmasını sağlamaya yönelik böyle bir aşı tedavisi bulunduğunu unutmayalım.”

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder