22 Mart 2017 Çarşamba

Formalar Ne Zaman Çıktı?

Tabiki futbol ilk çıktığı zaman çıktı diyenler var ise maalesef yanılıyorsunuz. Tabiki bunun kesin bir tarihi yok çünkü ne kadar eskiye gidersek gidelim, formalar, uniformalar her zaman vardı. Uniformalar, bir ülkenin kendi rengini ve logosunu temsil eder. Hatta okulda bile üniformalar giyiliyor. Bunlar forma ile ne alakası var demeyin, hepsi forma ile alakalı ve hepsinin kendine özgü renkleri ve logoları bulunmaktadır.

Önlük dediğimiz her okulda eskiden beridir giyerdik. Bu Türkiye eğitiminin uniforması diyebiliriz. Askerde farklı, havacılık, kara, deniz, her alanda kendine özgü formalar giyilmektedir. Bu bir temsildir, nişandır. Bu forma tasarla tabiki de forma üretim merkezinde yapılmaktadır.

Gelelim sizin verdiğiniz cevaba, futbolu aslında İngilizler bulmadı bunu da belirtelim. Milattan Önce 300 ile 200 yılları arasında Çin’de bulunmuştur. Tam olarak bulundu diyemeyiz, “Cuju” adını verdikleri top tarzı bir şey ile ayak ile oynana bir oyun olan bu oyun onların da eskilerden beridir oynadığın oyundur. Bu sayede FIFA bile ilk futbolu Çin’de bulunduğunu kabul etmiştir.

O zamanki toplarda deriden kaplı ve kıl tüy ile doldurulmuş hali olan bu toplar ve “Cuju” oyunu aslında askeri eğitim ile ilgili olarak başlamıştır. Amaçları, el ve kol hariç istedikleri yer ile temas edilip bambudan yapılmış kale tarzında yere topu girdirmeye çalışmaktı. Tabi o zaman ne futbol için forma yaptırma vardı ne de nike forma. Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder