23 Mart 2017 Perşembe

Cildi Temizleyen Detoks

Cildi temizleyen detoks ile baharın gelişiyle birlikte kışın üzerimizde bıraktığı yorgunluğu atmanın bütün zamanı bahar aylarına basit bir deri arıtma yöntemi ile aydınlık ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kış mevsiminde aldığımız gıdalar, soğuk hava, aralıksız kapalı ortamlarda bulunmamız içeriden ve dışarıdan bizi yordu. Sizinle bahar için cilt maskeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Cildimizi başlangıçta içeriden bahara hazırlamamız gerekiyor. Bunun içinde 5 jurnal cildi temizleyen detoks programı hazırladık.

ilk olarak vücudumuzdaki toksinleri atmamız gerekiyor. Bunun için bu 5 güne mutlaka spor ekleyin.

Hepimizin bildiği fakat uygulamadığımız su sabahları kalktığımızda su şişemizin içine ince bir dilim limon ekleyelim. Günde minimum 2.5 litre su içmemiz gerekiyor. Ben içemem diyorsanız, bir dilim limon yada ince bir dilim elma ekleyebilirsiniz.

Her gün ılık suyla banyo yapın. Mutlaka cildinizi hafifçe keseleyin.

Gün içerisinde cildinizi sert kıllı bir fırça ile fırçalayın. Bu kan akışınızı hızlandırır.

Omega 3 ( avokado ,ıspanak,ceviz gibi) ve antioksidan( nar, böğürtlen, havuç) açısından zengin besinleri  beslenmenize ekleyin.

minimum 7 saat uyumanız gerekiyor. Uyku planınızı yapın. Duştan sonradan uyumak daha kolay olacaktır. Gevşemenize yardımcı olmak için odanızda lavanta bulundurabilirsiniz.

Şeker elbette kullanmayın. Şeker vücudumuzu en fazla yoran besin maddesidir.

Cildi Temizleyen Detoks

Cildi Temizleyen Detoks

5 Jurnal Cildi Temizleyen Detoks Programı

Sabahleyin : Uyandığınızda 1 kadeh suya birkaç damla limon ekleyin.

Mevsim meyvelerinden fazla pozitif şeker içermeyenleri  1 kase yoğurt ile karıştırabilirsiniz. Üstüne omega 3 açısından oldukça varlıklı olan chia tohumunu  1 tutam değin ekleyebilirsiniz.

Ara öğün : 3 tane ceviz yada fındık  yanına istediğiniz bir bitki çayı ile tüketin. Yeşilçay olması daha yararlı olacaktır.

Öğle: Un kullanılmadan yapılmış bir çorba  ve sebze yemeği

Ara öğün : 1 bardak süt içebilirsiniz.

Akşam : Sıradan 100 gr et yada tavuk ızgara yada yağsız fırınlanmış olabilir. yanında yağsız ve limon suyu eklenmiş salata tüketebilirsiniz.

Bu programı 2 ayda bir uygulayıp vüdunuzu yoran toksinleri atabilirsiniz. Programda gün içerisinde istediğiniz öğünlerin yerini değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder