22 Mart 2017 Çarşamba

Playstation Hack Olayı

Billiyorsunuz ki bilgisayar ilk çıktığından beridir hack de vardı ve bilgisayar ne kadar geliştiyse de hack de bir o kadar gelişmiştir. Telefon hattını hackleyip radyo kanalından araba kazanmadan, Pentagon’u hackleme olayına kadar birçok hack olaylarına şahit olduk.

Ünlü Japonya firması Sony’de bu hack olayların kurbanı olmuş ve tam 2 gün süren saldırı Playstation’nun 23 gün boyunca sistemi kapatmak zorunda bırakmışlardır. Ve bu sebebiyetle Playstation firması maliyeti çok olmakla birlikte 77 milyon PS3 kullanıcısının şifrelerinin ve bilgilerinin çalındığını doğruladılar.

23 gün boyunca kapalı duran Playstation serverları kullanıcılarına yaklaşık 1 ay hizmet veremedi. Açıldıktan sonra da hemen duyuru yaparak “şifrelerinizi değiştirin” haberini yayınladı. Bu olay üzerine gönülleri geri kazanmak için Sony şirketi Playstation kullanıcılarına ücretsiz oyunlar dağıtarak tekrar güvenlerini kazanmaya çalıştı. Playstation teknik servisi ekipleri de ücretsiz Playstation tamiri ve Playstation servis imkanı sağladı. Bundan önce Sony 2014’te Amerika’nın doğrulaması üzerine Kuzey Kore tarafından hack saldırısı yapılmıştı. Sebebi ise Kuzey Kore’nin devlet başkanı olan Kim Jong’a dair suikast girişimi ile ilgili bir film olan Interview adlı bir film yüzündendi ve film galasında Sony saldırıya uğradı. Şirket bilgilerini alan Kuzey  Kore her çalışanın bilgisayarına aynı mesajı bırakmıştı “istediklerimizi yapmazsanız sırlarınızı ifşa edeceğiz”. Kısa süre sonra 6500 kişilik bir çalışan grubunun kredi kartı bilgilerinden tüm kişisel bilgilerine kadar sosyal medyada paylaşmış ve ifşa etmişti. Belkide Playstation’a saldırıyı da onlar yaptı. Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder