17 Mart 2017 Cuma

Kış makyajını bahara uyarlamanın 7 yolu!

 Mevsimler değişirken makyaj stilinizi de yani sezona nasıl uyarlayacağınızı düşünmelisiniz. Kıyafetlerimiz ve saçlarımız mevsimlere kadar değişirken makyajımız niçin daha öbür olmasın?

 Değişen mevsimle birlikte stilinizi değiştirmek fiilen çok eğlenceli olabilir. Diğer Taraftan size yeni makyaj malzemeleri ve alımlılık ürünleri almanız için de inanılmaz bir gerekçe sunuyor! 

İşte kış makyajınızı bahara uyarlamanın 7 muhteşem yolu!


Dudak Boyası tonları

Bundan Böyle bordo ve kırmızı rujunuzu makyaj çantanızdan çıkarmanın vakti geldi. 

 Bordo ve kırmızı ruj tonlarını kışın kullanmayı fazla seviyoruz lakin içten olmak icabında bahar kendini göstermeye başladığı zaman dudaklarımızda daha canlı tonlar görmek istiyoruz. 

Bahar aylarında leylak ve mercan tonlarındaki rujları kullanmayı deneyebilirsiniz. 


Parlatıcılar

Kalın bir katman halinde dudaklarımızı kaplayan rujlar bize kışı hatırlatıyor. Ama dudak parlatıcıları ve renklendiriciler dudaklarınızda daha taze ve serbest bir his yaratıyor. 

Hafif bir şekilde uygulayacağınız renkli parlatıcılar bahar aylarında dudaklarınızda harikalar yaratacak.


Orkide tonları

 2014"ün rengi bildiri edilen orkideyi denemeye ne dersiniz? Bu renk az daha herkese çok yakışıyor. Sarışın, esmer veya kızıl, saç renginiz ne olursa olsun hiç çekinmeden orkide tonlarında bir dudak ürünü kullanabilirsiniz.

Keza orkide tonlarında bir far gözlerinize de fazla yakışacak. Hafif parıltılı orkide tonlarında bir farı göz kapaklarınıza uygulayıp, ince bir eyeliner uygulayın! İşte bu dek…


Fondöten

Havalar ısınmaya başladığı vakit cildiniz daha fazla güneş ışığına maruz kalır ve siz güneşte kaldıkça cildiniz renk değiştirmeye başlar. 

 Güneş ışınları daha düşey bir açıyla üzerimize yansımaya başladığında fondöteninizde mutlaka değiştirme yapmalısınız. Daha bronz ve ışıltılı fondötenler bahar ayları için ideal bir seçim. Keza kışın kullandığınız yoğun fondötenler yerine daha akan bir yapıya sahip ince makyaj malzemeleri göstermek cildinizde daha ferah bir his yaratır. 

Bahar makyajınıza bronzlaştırıcı allıkları eklemeyi de unutmayın!


Açık renkli farlar

Kış aylarının en sevdiğimiz makyaj sitillerinden biri olan smokey eye ve nude dudak boyası ikilisini bahar aylarında daha açık tonlarda yapacağınız göz makyajıyla deneyin. 

Nude göz makyajı ve aydınlık dudaklar baharın güneşli günleri için ideal. 


bir tutam ışıltı

Parıltılı ürünler yılın her zamanı neşemizi yerine getiriyor lakin bahar ve yaz aylarında parıltılı ürünler kullanmayı kışa tarafından daha çık tercih ediyoruz.

Parıltılı ojeler ve göz makyajı bahar ayları için fazla uygun seçimler olabilir. Keza parıltılı pembe allıklar da bahar ayları için mükemmel bir seçenek!


Bahar renkleri
 
 Bahar stilinizi oluştururken kullandığınız renkler de ürünler dek önemlidir. Kışın tercih ettiğiniz kadınsı ve buğulu renkleri bir kenara bırakıp daha neşelendirici ve insana sevinç veren tonları seçim edebilirsiniz. 

Renk değişiklikleri en çok tırnaklarımıza yansıyor. Mat siyah ve bordo oje trendi yerini parıltılı ojelere, pastel nail art denemelerine ve hazır pastel tonlarına bırakıyor. 


Bahar aylarında tırnaklarınızla eğlenmek istiyorsanız olağan french manikürünü pastel tonlarla deneyebilirsiniz.

Kaynak: Kadın Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder