29 Mart 2018 Perşembe

Elektronik Sigara Likitler Zararli Mi


Birçok kişinin farklı amaçlarla kullandığı elektronik sigara çeşitleri tasarım açısından kendi içinde birçok seçenek sunar ve bunları oluşturan ayrıca parçaların bir araya gelmesiyle çalışır. Yani elektronik sigarada çalışmayı sağlayan atomizer, likit, şarj aleti ve buna ek olarak kılıf gibi malzemeler vardır. Şarj aletinden güç alan atomizer likiti ısıtır ve ağızlık bölümünden duman çıkmasını sağlar. E-Likit bittiğinde yenisi konur ve içmeye devam edilir.
Elektronik Sigara Likit Nedir?
Elektronik sigara likit satın almak isteyenler için öncelikle tanım yapmak gerekir. E-Likit içerisinde gliserin, nikotin ve aroma vardır. Bu şekilde içeriğin güzel kokması sağlanır. Kullanılan gliserin maddesi bitkisel ya da sentetik olabilmektedir. Bunlar, özellikle pasta yapımında sık kullanılan maddelerdir.
Elektronik Sigara Likit İçilir Mi?
 Güzel kokusu nedeniyle elektronik sigara likit içme isteği doğurabilir. Ancak e-likit içerisinde saf nikotin olduğundan sıvı haliyle içilmez. Aksi halde kalbi zorlar, hatta istenmeyen sağlık sorunlarına neden olabilir.  Bir aya yakın sürede tüketilmesinin nedeni de budur. Cihaz aracılığıyla ısıtılarak duman haline dönüştürülür.
E-Likit Nasıl Seçilir
Elektronik sigara likit seçimi aroma beğenilerinize göre değişebilir. Yani nikotin miktarı ve aroma özellikleri ile likit satın alabilirsiniz. Bunun dışında satın almadan önce orijinal cihaz almaya özen göstermek gerekir. Cihazla gelen sıvı da bu şekilde orijinal olur.  Orijinal olmayan ürün kullanımı sağlık sorunlarına neden olabilecektir. 
Normal Sigaradaki Maddelere Göre Likit
Likit içindeki maddeler sınırlıdır ve zehir değildir. Normal sigarada ise ateşle beraber aktif olan 4000 civarı madde harekete geçer.
Sahte Dolum Sıvıları Nasıl Anlaşılır?
Elektronik sigara likit piyasası epey genişlediğinden sahte dolum sıvılarının da anlaşılması önem kazanır. Yani şu ayrıntılara dikkat etmek gerekir:
  • Düz beyaz ve kalitesiz plastik kutularda satışı yapılır.
  • Likidin olduğu şişede bandrol bulunmaz ve faturalı satılmaz.
  • Sıvı orijinale göre daha akışkandır.
  • Mg seviyesini gösteren rakam yoktur.
  • Likit şişesinde son kullanma tarihi görünmez.
  • Plastik kilit yoktur.
  • Plastik jelatinden güvenlik şeridi yoktur.
  • Şişe boyutları konusunda belirli bir standardı takip eden markalarda bu boyutların dışındaki ürünler sahtedir.
Elektronik sigara likitler hakkında aradağınız tüm detaylı bilgileri ve satın alma işlemlerini aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder